Skip to main content

Trends in HR

Digitalisering en HR-technologie

De opkomst van digitale tools en HR-technologie heeft de manier waarop HR-processen worden beheerd en uitgevoerd in België drastisch veranderd. Van het automatiseren van werving en selectie tot het implementeren van selfservice portals voor medewerkers, digitale HR-oplossingen hebben HR-professionals in staat gesteld efficiënter te werken en de gebruikerservaring te verbeteren.

01

Flexibel werken en thuiswerken

Het concept van flexibel werken, waaronder thuiswerken, is sterk gegroeid in België. Werkgevers bieden steeds vaker mogelijkheden voor telewerken, flexibele werkuren en gedeeltelijk thuiswerken als onderdeel van hun HR-beleid. Dit heeft geleid tot een betere werk-privébalans, hogere productiviteit en een betere tevredenheid onder werknemers.

02

Talentmanagement en employer branding

Bedrijven in België leggen steeds meer nadruk op talentmanagement en employer branding. Ze investeren in het aantrekken, ontwikkelen en behouden van talent door middel van strategieën zoals employer branding-campagnes, talentgerichte wervingsmethoden en gerichte ontwikkelingsprogramma’s.

03

Welzijn en employee wellness

Het welzijn van werknemers staat hoog op de agenda van veel organisaties in België. Werkgevers implementeren initiatieven op het gebied van employee wellness, zoals gezondheidsprogramma’s, stressbeheersing, mentale gezondheidssteun en flexibele werkregelingen om het welzijn van hun medewerkers te bevorderen.

04

En last but not least, flexibel inzetten van tijdelijke medewerkers

Dit om zowel een tijdelijke vermeerdering van werk op te vangen, een (geplande) langdurige afwezigheid of het tijdelijk versterken van de onderneming bij het doorgaan van verandering. Denk aan dat laatste aan het versterken van teams wanneer zij een groot deel van hun tijdsbesteding moeten voorzien voor nieuwe verbeterprojecten.

05

Leave a Reply